Önskat inlägg

Fick en fråga om jag kunde skriva lite om hur det är att vara au pair och lite så, so here we go.
 
Första tanken jag hade i mitt huvud när jag vaknade upp ur min säng efter studentdagen var, shiit vad ska jag göra nu?!?! Jag hade sökt jobb hur länge som helst men inte fått någon napp direkt. Min vän Louise hade fått jobb i Holland då hon skulle flytta ditt och jobba som au pair, när hon berättade för mig hur mycket hon såg framemot det och så, klickade någonting till i mig och jag anmälde mig på hemsidan http://www.aupair-world.net där jag fick ganska många intresseanmällander, dock kändes det inte riktig hundra fråns jag hade en interljuv med familjen jag är hos nu. Efter jag hade haft min jobbinterljuv över skype med familjen. tänkte jag, detta kommer jag aldrig få då jag visste att det var fler som sökte till just denna familjen och att ja mitt självförtroende sög just då. Men en vecka efter ringe de upp mig på skype igen och berättade att jag var välkommen till England! Det slog mig inte riktigt att jag faktiskt skulle flytt dit fråns jag var på plats här i England, vilket jag var väldigt glad över att jag var! Dock åkte jag hit i först två veckor och sedan flög jag tbx till Sverige då min syster skulle gifta sig och efter ytterligare två veckor var jag tillbaka i England. Jag tyckte detta var en jätte bra start då jag kunde känna av om au pair var något för mig och om jag trivdes. Vilket jag gjorde och flög tillbaks! Barnen jag tar hand om heter Evelyn och Eleanor som blir 2 och 5 detta året. Världens goaste tjejer måsta jag säga!
En vanlig dag för mig ser ut som såhär: Vaknar upp vid sju tiden då jag går in och väcker Eleanor och mötts av en hoppande Evelyn i sängen haha. Gör de iordning och vid tio över 8 går vi till skolbussen där vi lämnar Eleanor då hon ska spendera några timmar i skolan. Fram tills halv 11 tiden brukar jag leka med Evelyn, städa, lägga in ren tvätt och göra andra saker som jag kan hjälpa till med. Halv 11 brukar Evelyn ta sig en tupplur och jag får oftast lite egen tid fram tills 1-halv 2 tiden då hon vaknar. Tjugo över tre går vi och hämtar Eleanor vid skolbussen och därefter är det lek och ibland lite jobb jag kan göra här för att hjälpa till. Halv 8 brukar de gå och lägga sig och då är även min dag över. Dock ser inte varje dag ut såhär, jag jobbar inte efter några timmar utan jag finns till hands så fort familjen behöver mig. Ibland åker Henry och Sara iväg över en helg eller några dagar vilket betyder att jag tar hand om barnen den tiden de är borta. Varje dag är inte den andra lik!
När jag flytta hit kände jag inte en enda jävel, och jag hitta ingen au pair via au pair sidor som bodde i närheten som jag kunde umgås med haha. Men jag började spela fotboll i Ludlows damlag vilket har varit en jätte bra väg för mig att skaffa mig jätte fina vänner här! Det är ganska skönt att ha vänner omkring sig ska jag vara ärlig och säga! Man kommer ifrån jobbet och få göra sin egna grej för ett litet tag. Jag har varit i England i ca tre månader nu och tiden bara rinner iväg! Jag har växt så otroligt mycket på dessa månader och jag trivs verkligen med mig själv igen! Jag har verkligen kunnat börja om från ruta ett igen vilket jag ville göra när jag kom hit! Min engelska bli bättre och bättre och jag trivs så otroligt bra! Jag har även fått en jätte bra familj att jobba för, lyckligt lottad!
Att ta steget och ge sig ut i världen är något av det bästa jag gjort och vill verklige fortsätta med det! Ett tips från mig till er där ute är att våga!! Det gör er så himla mycket starkare!